|

7 benefitů malinového oleje - fantastický elixír pro vaši kůži

Malinový olej lisovaný za studena pochází z maličkých semínek plodů maliny. Maliny každý z nás miluje. Jsou šťavnaté, sladké a plné vitamínů. Rádi je trháme a vyrábíme z nich domací marmelády, sirupy nebo je přidáváme do našich oblíbených pokrmů a dezertů. Ale co olej z malin? Jaké má pro nás benefity a pro jaký typ pokožky je vhodný?

Olej z malin je vhodný pro:

  • kůži náchylnou k ekzémům
  • suchou pokožku
  • stárnoucí plěť
  • akné
  • psoriatickou pokožku
  • mladou pleť
  • novorozeneckou pokožku

malinový olej

1. Vysoký obsah vitamínu E

Který je velmi účinný antioxidant a pomáhá uvolňovat volné radikály a tím předcházet poškozování a stárnutí pleťi. Je tedy výborným doplňkěm do domácí míchané kosmetiky, kterou vaši pleť ošetřujete, nebo jej lze používat přímím nanášením na pleť. 

Obsahuje: 

Alfa tokoferol: 12,6 mg / 100 g
Gamma tokoferol: 19,4 mg / 100 g

 

2. Ochrana pleti před UV zářením

Studie z roku 2000 zjistily, že olej z malinových semen má UV ochranu srovnatelnou s oxidem titaničitým. Díky tomu olej dokáže pleť účinně chránit před spálením a také jej lze využívat k prevenci rakoviny kůže. Ačkoliv jsou studie průkazné, není zatím olej z malin oficiálně doporučován jako opalovací olej a proto i my vám doporučíme tuto jeho superschopnost využívat spíše jako doplňek k vašemu opalovacímu krému. 

 

3. Obsahuje karotenoidy

A to jsou velmi účinné antioxidanty, které napomáhají v obnově a opravě kožních buněk. Průměrný obsah karotenoidů na 100 g malinového oleje je 23 g. Díky tomuto antioxidantu bude vaše pleť opět hebká, zachová si svoje obranné schopnosti a dokáže lépe absorbovat a rozkládat UV záření.

 

4. Až 83 % obsahu jsou esenciální mastné kyseliny

Olej z malino obsahuje vysoké množství omega-6 a omega-3 esenciálních mastných kyselin s kyselinou linolovou - 52-56% a také kyselinou alfa-linolenovou (omega 3) ve výši až 29-33 %.

Co to znamená pro vaši pleť?

  • Ochrana pokožky před sluncem
  • Podporuje hojení ran
  • Snižuje zánět
  • Podporuje obnovu kožní struktury
  • Hydratuje suchou pokožku
  • Uzamyká v pokožce vlhkost

 

5. Působí protizánětlivě

To je jedna z největších výhod tohoto oleje. Účinně hojí a potlačuje zánět v pokožce, které jsou lepší než například účinky oleje z hroznových jadérek a pšeničných klíčků či z avokádového oleje. Pokud jste zvyklí používat některý z těchto olejů, rozhodně doporučujeme vyzkoušet olej z malin.

olej z malin

6. Obsahuje kyselinu ellagovou

Výzkumy oleje z malin ukázaly, že obsahují tuto sloučeninu, která účinně snižuje ničení kolagenu v kůži a také chrání před škodlivým Uv zářením. Tím se stává zajímavou prevencí proti rakovině kůže.

 

7. Fytosteroly

Fytosterol podporuje nové vytváření koleganu v kůži a tím i k omlazení a vyhlazení pleti. Pokožka je na pohled i na dotek viditelně zdravější.

 

Těchto sedm zázračných přísad najdete v oleji z malin, který můžete používat přímo na vaši pleť, ošetřovat pleť novorozenců a dětí a také s ním účinně vyživovat poškozenou kůži se sklonem k ekzémům a nemocem jako je lupénka, která mimo jiné způsobuje četná zánětlivá ložiska v kůži, které olej z malin účinně tiší. 

Olej z malin můžete také přidat jako přídavný olej do vaší domácí kosmetiky nebo z něj vytvořit jeho základ. Rozhodně se jej nebojte kombinovat například s kokosovým olejem nebo bambuckým máslem. I v našem e-shopu se najde základový krém, který si můžete zakoupit společně s malinovým olejem.

malinový olej - majka shop

Pro nákup malinového oleje přejděte do odkazu zde

 

Autor: Helena Lachowiczová - tým majka-shop.cz

fotografie: licencovaný obsah shutterstock

adresa

Majka shop
Hybešova 14, Brno
Telefon: 774 115 018
E-mail: obchod@majka-shop.cz

Přihlašte se k odběru novinek a slev: